Centre Hípic Nicolás y García  comença l’activitat l’any 1999 amb la cria d’exemplars de pura raça espanyola a la finca Can Elias amb una extensió de 100.000 m2 adquirits en diversos anys a Sant Pau de la Guàrdia, municipi del Bruc. Sent els seus fundadors Jose Nicolas i Ana Maria García amants dels cavalls, criant amb els millors orígens, de la cabanya cavallar, concursant en concursos morfològics obtenint molt bons resultats.

Al costat de la finca principal disposen d’una superfície de 40.000 m2 on es vol construir una pista trec cros per cavalls de diversos nivells:  iniciació, nivell mitjà i avançat

L’any 2009 Santiago Nicolás García fill dels fundadors, decideix preparar-se professionalment per l’art de la equitació exercint els seus estudis a l’Open de Barcelona com a professor d’equitació de nivell I i en l’actualitat acabant el nivell II al centre de Victor Álvarez a Girona per dirigir el centre Hípic Nicolas i Garcia de la seva família. Aleshores és quan la família decideix ampliar l’activitat ramadera i potenciar el Centre Hípic.

En aquest centre Santiago Nicolás desitja impartir els seus coneixements de doma clàssica, enganxament, doma de poltres, salt i altres activitats. Impartint classes amb exemplars de la seva propietat, a més d’oferir des d’iniciació a perfeccionament per a nens i adults. Per la gran superfície que disposen i les bones instal·lacions que de mica en mica estan fent realitat. En aquest espai volen acollir a cavalls a pupil·latge, concursos i certàmens hípics.

En l’actualitat tenen un projecte que ja té tots els permisos a nivell municipal i de tots els altres organismes competents per a la construcció d’un edifici de 2 plantes per ampliar la capacitat i negoci amb una planta baixa de boxes i planta superior amb local social , terrasses, lavabos, vestuaris per oferir un millor servei als seus clients. Es vol construir 2 pistes una de 60 x 40 metres i una altra de 120 x 60 metres a més de l’existent de 60 x 40 metres amb servei de sínia, zona de pàrquing, nombrosos camins interiors. També s’està instal·lant pels apassionats dels animals i la natura nombroses varietats d’animals perquè puguin passar un bon dia en un entorn meravellós limitant amb el parc natural de Montserrat, tot envoltat de verd.